Σε πανικό ο Μηταράκης: «Τουρκική προπαγάνδα» η πολύμηνη έρευνα από Guardian και Spiegel

Τουρκική προπαγάνδα» χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, την πολύμηνη δημοσιογραφική έρευνα διεθνών μέσων ενημέρωσης όπως ο Guardian, ο Spiegel, το Lighthouse Reports και το Mediapart, αναφορικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Arrival of 53 asylum seekers from Afghanistan on the shore near the village of Skala Sikamineas at the north of Lesbos island, Greece on March 1, 2020. / Άφιξη 53 αιτώντων άσυλο από το Αφγανιστάν στην περιοχή της Εφταλού στη βόρεια Λέσβο, 1 Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται ότι σε μια προσπάθεια να μειώσει τους επίσημους αριθμούς αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα και την ΕΕ, το λιμενικό, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, φέρεται να πετάει πρόσφυγες στη θάλασσα, ακόμα και αν δεν γνωρίζουν κολύμπι.

Επιπλέον, η ίδια έρευνα επικαλείται μεταξύ άλλων και δύο αξιωματικούς του Λιμενικού, που μιλούν ανώνυμα, οι οποίοι επιβεβαιώνουν την πρακτική που εφαρμόζει το Λιμενικό όταν επαναπροωθεί μικρές ομάδες προσφύγων, τους οποίους ρίχνει κατευθείαν στη θάλασσα, για να κολυμπήσουν στην Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.